(W)onderweg vzw

show menu

Beeldend Atelier

De deelnemers kiezen bij aanvang van een nieuw werkjaar of ze al dan niet een beeldend atelier willen volgen en kiezen daarbij op welk moment en in welk atelier (schilderen, vrije keuze, boetseren, grafiek, tekenen).

In elk atelier is een begeleider (met een pedagogische opleiding en een specialisatie in de beoefende discipline) en een vrijwilliger (lesgever) aanwezig die ook gediplomeerd is in de discipline die beoefend wordt. Vaste begeleiding zorgt ervoor dat alles in goede banen geleid wordt. Zo is er voldoende rust. Iedereen kan zitten op zijn vaste plaats, het materiaal wordt aangereikt. Heeft een deelnemer een probleem, dan is dat “autisme vriendelijk” op te lossen.

Bij het aanbieden van technische ondersteuning wordt er nooit op deelnemers hun kunstwerk gewerkt door de begeleiding, dit om de eigenheid van elke deelnemer zijn beeldtaal te behouden. Wel wordt er eventueel iets uitgelegd op een extra drager, voorzien om visuele duidelijkheid te bieden bij de mondelinge uitleg.

Het ontwikkelen van een eigen beeldtaal binnen de aangeboden technieken wordt sterk aangemoedigd. Er worden ook op regelmatige basis uitstappen naar belangrijke tentoonstellingen georganiseerd, en er komen meerdere malen per jaar kunstenaars workshops geven in het atelier. Onder meer Frieda Van Dun, Fred Bervoets en Nick Andrews hebben we al over de vloer gekregen.